Contoh pidato singkat bahasa sunda tentang kemahalan remaja

Jawaban paling baik untuk pertanyaan Anda dengan proses kurasi dari IowaJournalist.org:


Jawaban:

Biantara dina akar Yunani Kuna nyaéta “Rhetorica” ​​anu hartosna seni nyarios. Biantara mangrupikeun mangrupikeun kamampuan nyarios dina payuneun jalma anu seueur. Batur anu ngadamel biantara tangtosna ngagaduhan kawani sareng kamampuan nyarios.

Diskusi

Ciri-ciri Biantara  

  • Nerangkeun tujuan penyebaran biantara anu saluyu sareng téma biantara.  
  • Nyertakeun argumen panulis anu dikuatkeun ku fakta.  
  • Dikirim dina basa anu jelas sareng jelas.  
  • Ngirim pidato dina format anu pikaresepeun sareng unik.  
  • Nengetan aspék intonasi (nada tinggi sareng rendah), artikulasi (écés sebutan), sareng jilid anu jelas (sebutan lemah kuat).

Jenis Ucapan Biantara

1. Ucapan bubuka  

Biantara bubuka nyaéta biantara anu dipasihkeun ku presenter dina hiji kagiatan.  

2. Biantara Pencerahan  

Biantara pencerahan nyaéta pidato anu ngandung saran.  

3. Ucapan wilujeng  

Ucapan anu diucapkeun adalah pidato minangka ucapan pikeun acara anu diayakeun.  

4. Biantara peresmian  

Biantara pelantikan mangrupikeun pidato anu disampaikan dina peresmian sateuacan muka tulisan kanggo pidato ..  

5. Biantara jawab  

Akuntabilitas biantara mangrupikeun pidato anu dikirimkeun pikeun milarian laporan palaksanaan hiji kajadian.  

6. Laporan biantara  

Laporan biantara nyaéta biantara anu ngandung laporan hiji tugas khusus atanapi prakték.

Fungsi Biantara  

1. Nyayogikeun komunikasi  

Biantara ngagampangkeun urang tiasa komunikasi sareng jalma-jalma di sabudeureun urang. Kalayan pidato urang tiasa bébas masihan ide pikeun hiji hal.  

2. Média komunikasi organisasi  

Dina organisasi, pimpinan bakal mingpin rapat atanapi masihan inpormasi ngaliwatan pidato.  

3. Nyiptakeun suasana kondusif  

Biantara dianggap langkung kondusif pikeun ngirimkeun biantara. Kusabab ucapan ngagaduhan basa anu langkung lugas sareng jelas saengga tiasa kahartos.

Struktur Biantara

  • Bubuka atanapi bukaan  

a) Salam pambuka  

Conto ucapan: Assalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh Wilujeng énjing  

b) Salam ka anu pamiarsa  

Conto: Hadé-tuan Hadé-tuan  

c) Puji ka Gusti Nu Maha Kawasa  

Conto: Alhamdullilah Gusti anu kami ucapkeun sabab Allah SWT masih masihan kasempetan pikeun tiasa ngariung di dieu. Hatur nuhun ka Gusti Nu Maha Kawasa anu ngahijikeun urang di dieu.  

d) Pengenalan kana topik Eusi Saatos ngintunkeun pambukaan, urang nganyatakeun eusi téks pidato dina bentuk ide anu bakal urang ngayakinkeun pangdéngé.  

  • Eusi téks ieu tiasa aya dina bentuk undangan, saran atanapi motivasi.  
  • Nutup  

a) Maaf sareng pangakuan  

Conto: Janten pidato anu abdi tiasa ngémutan, Hapunten upami aya kecap anu kirang pikaresepeun sareng kuring ngucapkeun hatur nuhun pikeun perhatian sadaya hadirin.  

b) Salam  

Conto: Akhiru kalam, Wabillahi taufiq wal hidayah, Wassalamu’alaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Diajar Langkung Seueur  

  • Ciri-Ciri biantara : brainly.co.id/tugas/22219856
  • Biantara resmi : brainly.co.id/tugas/20000885
  • Hal-hal anu dianggap dina biantara : brainly.co.id/tugas/4565331

Detil Jawaban

Mapel : Sunda  

Kelas : VIII  

Bab : 5  

Materi : Biantara  

Kode Pengkelasan : 8.13.5  

Kata kunci : Biantara

≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡

#OptiTeamCompetition


#IowaJournalist | #Indonesia | #PastiBisa | #PintarBelajar | #DuniaBelajar | #Pendidikan | #Sekolah | #AyoBelajar | #TanyaJawab | #AyoMembaca | #AyoPintar | #KitaBisa | #DuniaPendidikan #IndonesiaMaju


Sekian informasi yang dapat IowaJournalist.org rangkumkan berkenaan tanya-jawab yang telah kalian ajukan dan cari. Jika Anda membutuhkan Info lainnya, silahkan pilih kategori Pendidikan.

Semoga rangkuman di atas bisa bermanfaat untuk teman-teman semua dalam mencari jawaban.