Contoh karangan eksposisi? bahasa sunda

Berikut rekomendasi tentang jawaban paling tepat yang sudah IowaJournalist kurasi:


Jawaban:

Cara Nyieun Combro

                  Cara Nyieun Combro
  Combro atawa oncom dijero nyaeta kadaharan khas ti Jawa Barat.Combro dijeunna tina parutan sampeu nu dibentuk buleud lonjong anu bagian jerona diisian ku oncom.Combro nyaeta kadaharan tradisional anu rasana raos.
  Bahan nyieun combro teh nyaeta 1½ Sampeu,anu geus diparud,½ Kalapa ngora anu geus diparud lembut,uyah sareung minyak goreng sacukupna.
  Bahan isi na combro nyaeta 400 gram oncom anu geus direndos,5 siki cengek,3lembar bawang daun anu geus diiris,bawang beureum,gula,cikur,sereh,uyah sacukupna sareung bumbu panyedap.
  Mimitina sampeun dipiceun cangkangna dikumbah terus diparud.Geus kitu marud kalapa.Sampeu dipeuret caina dihijikeun jeung parudan kalapa make uyah,irisan bawang daun,jeung sereh dina baskom.
  Jang eusi combrona samara bangsaning cengek,uyah,cikur,gula direndos dina coet.Oncom oge sarua direndos dina samara nu tadi tepi ka nyampur.
  Sanggeus sagala baham geus siap sampeu dicetak buleud lonjong diasupan oncom anu geus make samara tadi.Hurungkeun kompor sok katel eusian minyak lamun geus panas minyakna abuskeun adonan combro tadi digoreng tepi ka asak warnana koneng ka coklat-coklatan.Lamun geus asak angkat tiriskeun supaya minyakna tuus,geus kitu
Sajikeun dina piring.Combro siap dieumam…

Semoga membantu


#IowaJournalist | #Indonesia | #PastiBisa | #PintarBelajar | #DuniaBelajar | #Pendidikan | #Sekolah | #AyoBelajar | #TanyaJawab | #AyoMembaca | #AyoPintar | #KitaBisa | #DuniaPendidikan #IndonesiaMaju


Sekian informasi yang dapat IowaJournalist.org rangkumkan tentang tanya-jawab yang telah Anda ajukan dan cari. Jika kamu membutuhkan informasi lainnya, silahkan pilih kategori Pendidikan.

Semoga rangkuman di atas bisa bermanfaat untuk teman-teman semua dalam mencari jawaban.